مقایسه استفاده از برد هوشمند و نمایشگر لمسی در کلاس درسی
کلاس درس کانون یادگیری در مدرسه است. این جزء اصلی است که به پرورش دانش در سیستم آموزشی کمک می کند. در قلب هر کلاس درس، ابزارهایی وجود دارند که معلمان برای برگزاری سخنرانی از آن استفاده می کنند. کلاس های درس سنتی از تخته سیاه معمولی برای گچ، تابلوهای نشانگر و تلوزیون برای ارائه سخنرانی ها و مطالب آموزشی به دانش آموزان استفاده می کنند. تابلوهای نشانگر و تلویزیون ها به دلایل زیادی به عنوان فناوری قدیمی در نظر گرفته می شوند. آنها ناکافی هستند، نگهداری آنها سخت است و سازگار با محیط زیست نیستند.
امروزه، ابزارهایی که به معلمان کمک میکنند توجه دانشآموزان را جلب کرده و حفظ کنند، ارزشمند هستند. مطالعه ای توسط محققان در سال 2021 صورت گرفت که نشان داد «کاهش مشارکت دانشآموزان بهعنوان بزرگ ترین چالش آموزشی در سال 2020 در اروپا شناخته شده است ». این مطالعه مشخص کرد که مسائل مربوط به مشارکت دانشآموزان همچنان ادامه دارد و مشارکت پایین دانشآموز «گستردهترین مشکلی است که معلمان به عنوان مانعی برای کمک به دانشآموزان در رسیدن به سطح پایه اشاره میکنند، و 68 درصد از پاسخدهندگان به آن اشاره کردند». از همین رو محصولاتی نظیر برد و نمایشگر به بازار عرضه شده. در ادامه این موارد را بررسی میکنیم.
همچنین بخوانید: فاصله ویدئو پروژکتور تا دیوار چقدر باشد؟ نکاتی که باید بدانید
بررسی برد هوشمند
بردهای هوشمند (Smart boards) – که تختههای سفید تعاملی یا تابلوهای الکترونیکی نیز نامیده میشوند – تجربه یادگیری را بهبود میبخشند و در عین حال راحتی را به معلمان هدیه میکنند. آنها به معلمان و دانش آموزان اجازه می دهند تا به طور مشترک یاد بگیرند، فایل ها را به اشتراک بگذارند، به منابع آنلاین دسترسی پیدا کنند و از نرم افزارهای آموزشی استفاده کنند.
همه چیز با معرفی برد هوشمند تغییر می کند. با قرار دادن همه چیز در دستان شما، محیط کلاس را متحول کرد، بنابراین می توانید بهره وری بیشتری داشته باشید. به طور کلی، این برد هوشمند به معلمان توانایی هایی برای آموزش می دهد و به دانش آموزان اجازه می دهد تا بهتر یاد بگیرند. بیایید به مزایا و معایب برد هوشمند نگاه کنیم.
کاربردهای برد هوشمند
در اینجا پنج مورد از مهمترین کاربردهای بردهای هوشمند در آموزش و یادگیری و اینکه چگونه می توانند برای هر دانش آموز مفید باشند، آورده شده است.
-
مشارکت دانش آموزان را تقویت می کند
دانشآموزان امروزی کاملا با دنیای دیجیتال ارتباط می گیرند و محققان میگویند با ادغام دنیای دیجیتال و آموزش، یادگیری دانش آموزان بهتر پیش می رود.
یکی از محققان دریافت که تختههای هوشمند «درگیری دانشآموزان را افزایش میدهند، همکاری همسالان را افزایش میدهند و درک را تقویت میکنند». با بردهای هوشمند معلمان می توانند با نوشتن یا تایپ بر روی صفحه، دروس پویاتری را ایجاد کنند، توجه را به موضوعات خاصی با برجسته، دایره، فلش یا بزرگنمایی جلب کنند – و به اشتراک گذاری محتوای چندرسانه ای مانند ویدئوها، صفحات وب، ارائه ها و تصاویر . برد هوشمند حتی می تواند به چند بخش تقسیم شود تا بیش از یک دانش آموز بتوانند همزمان روی آن کار کنند.
همچنین بخوانید: تفاوت تلویزیون و پروژکتور برای بازی
-
سبک های مختلف یادگیری را در بر می گیرد
چه دانش آموز یادگیرنده دیداری باشد، چه یک یادگیرنده شنیداری یا یک یادگیرنده حرکتی (دستی)، برد هوشمند برای همه آنها مفید است. یادگیرندگان بصری از مزایای صفحه نمایش K4 UHD بهره میبرند، در حالی که دانش آموزان با شخصیت شنیداری میتوانند به محتوای چندرسانهای گوش دهند، و دانش آموزان حرکتی، میتوانند روی تخته بیایند و با قلم یا حتی روی آن بنویسند. در نهایت مدرسین می توانند از تخته هوشمند برای آموزش گروه های کوچک و سازماندهی شده بر اساس سبک یادگیری، یا تک به تک با دانش آموزان استفاده کنند.
-
ذخیره، به اشتراک گذاری و ارسال فایل های درسی
حتی قبل از همه گیری کرونا، معلمان بخشی از زمان خود را صرف ایجاد بسته های آموزشی مانند فایل های صوتی و تصویری، برای دانش آموزانی می کردند که بیمار بودند. اما اکنون، معلمان می توانند از یک برد هوشمند برای گرفتن اسکرین شات از درس های خود استفاده کنند و فوراً آنها را ذخیره کرده و برای کل کلاس و همکارانی که ممکن است به آنها نیاز داشته باشند ارسال کنند. گزینه های محتوا بی حد و حصر هستند: معلمان می توانند یادداشت های خود را ذخیره کنند تا بتوانند از همان جایی که زمان کلاس به اتمام رسید و مطلب را ترک کردند ادامه دهند، یا می توانند مطالب مروری را برای دانش آموزان ایجاد کنند تا در خانه با آنها مطالعه کنند.
این امر به ویژه برای دانشآموزانی مفید است که شاید کندتر یادداشت برداری می کنند یا حین یادداشت محتوای درسی، کل مطلب درسی را در سر کلاس متوجه نمی شوند؛ پس دیگر مجبور نیستند برای همگام شدن با سرعت درس و یادداشتبرداری در زمان کلاس تلاش کنند. اگر چیزی را از دست دادند، به راحتی می توانند در زمان خود به درس مراجعه کنند.
-
کلاس درس را برای همه جذاب می کند
چه کلاس حضوری باشد چه آنلاین باشد، بردهای هوشمند این کار را برای معلمان آسانتر میکنند که این دانشآموزان را از طریق فناوری کنفرانس ویدئویی شرکت دهند. دانشآموزان در خانه میتوانند هر کاری را که معلم انجام میدهد ببینند و با همکلاسی های خود نیز ارتباط برقرار کنند. این نه تنها یادگیری ترکیبی را امکان پذیر می کند، بلکه آن را تشویق می نماید.
همچنین بخوانید: بهترین ویدیو پروژکتورهای بلند پرتاب در سال 2023
-
به موفقیت دانش آموزان کمک می کند
مطالعهای در دانشگاه آتاتورک ثابت کرد که دانشآموزانی که از طریق برد هوشمند یاد میگرفتند، در آزمونهای استاندارد بهطور قابلتوجهی بهتر از کسانی که از این فناوری استفاده نمیکردند، عمل کردند. همین مطالعه اشاره میکند که «مواد بصری، نقاشیها، نمادها و طرحهای صفحه نمایش، یادگیری را تسهیل میکنند و ماندگاری در یادگیری را افزایش میدهند». مطالعه دیگری موفقیت در آزمونهای خواندن موفقیت اوهایو را با استفاده از برد هوشمند در تمام سطوح پایه مرتبط کرد.
با توجه به تمام راه هایی که تخته های تعاملی ارائه می دهند تا منجر به ارتقای تجربه یادگیری شود، مدارسی که روی تخته های هوشمند سرمایه گذاری می کنند، در واقع روی دانش آموزان خود سرمایه گذاری کرده اند.
مزایای اسمارت برد (برد هوشمند) در کلاس درس
تخته هوشمند یکی از بزرگترین جهش ها در ابزارهای تنظیم کلاس درس برای یادگیری است. همه چیز را از محتوای پاورپوینت گرفته تا مواد آموزشی تعاملی دیجیتالی می کند. تعداد وسایل مورد نیاز در محیط کلاس برای سخنرانی های موثر را کاهش می دهد و کلاس درس را با وب متصل می کند. با صفحه نمایش 4K، از نظر وضوح صفحه نمایش از ویدئو پروژکتور بالای سر پیشی گرفت.
برد هوشمند دارای مزایای بسیاری است که به عبور از مرزهای آنچه در کلاس درس امکان پذیر است، کمک می کند. در اینجا برخی از مزایایی که با برد هوشمند همراه است آورده شده است.
- تعامل و همکاری گروهی دانش آموزان را افزایش دهید
- ویدیوها و درس های صوتی را در زمان واقعی تبلیغ کنید
- ارائه پاورپوینت تبدیل به طبیعت دوم در کلاس درس
- پاک کن و تخته پاک کن چیزهای گذشته هستند
- درس بدون کاغذ تمیز نگه داشتن محیط زیست
- ترویج یادگیری ترکیبی
- ادغام یکپارچه با LMS
- مقرون بصرفه
- سازگار با محیط زیست
معایب تخته هوشمند در کلاس درس
می توانیم قبول کنیم که برد هوشمند دارای مزایای زیادی است، اما دارای معایبی نیز می باشد. بزرگترین نقطه ضعف ،هزینه اولیه دستگاه است. قیمت برد هوشمند می تواند از 10 میلیون به بالا بر اساس اندازه و شرکت متغیر باشد. در اینجا برخی از معایب این برد هوشمند وجود دارد.
- گران قیمت
- هزینه تعمیرات بالا
- شکننده
- امکان گم شدن قلم آن وجود دارد.
بیشتر بخوانید: مقایسه دیتا پروژکتور 4K و FULL HD
بررسی استفاده از نمایشگر لمسی در کلاس درس
در مقابل تخته هوشمند، نمایشگر لمسی قرار میگیرد که طرفداران بسیار زیادی دارد و میتواند گزینه فوقالعادهای با امکانات زیاد، برای موسسات آموزشی و کنفرانسها در نظر گرفته شود. نمایشگرهای لمسی در ابعاد مختلفی در بازار وجود دارند و شما میتوانید بر اساس نیاز و بودجه خود، بهترین گزینه را انتخاب کنید.
همانطورکه از نام نمایشگر لمسی نیز مشخص است، برای کار کردن با آن میتوانید از انگشت دستان خود استفاده کنید. این نمایشگرها از قابلیت مولتی تاچ بهره می برند. بدین صورت که میتوانید همزمان دست خود را در بخشهای مختلف آن قرار دهید. این دستگاه نیز نمونههای مختلفی دارد که برخی از آنها به شکل ایستاده، برخی حالت رومیزی و برخی دیواری هستند.
مزایای نمایشگر لمسی
صفحات لمسی تعاملی صفحههایی هستند که روی دیوار نصب میشوند و در عین حال که امکان تعامل را فراهم میکنند، یک تصویر را نمایش میدهند. متوجه خواهید شد که آنها معمولاً با مجموعه ای از خودکارهای تعاملی عرضه می شوند، با این حال، بر خلاف برد هوشمند و پروژکتور تعاملی، در صورت تمایل می توانید به طور کامل با صفحه لمسی فقط با دست خود تعامل داشته باشید. علاوه بر این، آنها اغلب با یک کنترل از راه دور ارائه می شوند.
آنها از این نظر که این صفحه نمایش ها محکم هستند و به سختی شکسته می شوند، آینده نگر هستند. علاوه بر این، اغلب گزینههای نرمافزاری مختلفی را دریافت میکنید که بهروزرسانیهای منظمی دارند تا اطمینان حاصل شود که بروز باقی میمانند و به شما کمک میکنند تا درسهای جذاب فوقالعادهای ارائه دهید تا به دانشآموزانتان کمک کند تمرکز خود را حفظ کنند.
یکی از بزرگترین مزایای صفحه نمایش لمسی این واقعیت است که می تواند تصویری را بدون نیاز به اتصال به لپ تاپ یا رایانه شخصی تولید کند. این به این دلیل است که آنها گزینه ای برای گنجاندن رایانه شخصی داخلی دارند، به این معنی که می توانید از صفحه لمسی درست مانند یک تبلت معمولی استفاده کنید.
نکته جالب توجه درباره این نمایشگرها، این است که هیچگونه نیازی به ماوس و کیبورد ندارند و این امر موجب تسهیل روند تدریس برای معلمان میشود. عدم نیاز به ویدئو پروژکتور کلاسی و کامپیوتر یا لپ تاپ، از دیگر مزایای مانیتور لمسی کلاسی در نظر گرفته میشود. همچنین خوب است بدانید که این مانیتور در فضای بسیار کمی قرار میگیرد و معلمان میتوانند سرعت تدریس خود را تا حد بسیار زیادی بالا برده و کیفیت آن را ارتقا دهند.
همچنین بخوانید: راهنمای انتخاب ویدئو پروژکتور با رزولوشن مناسب
معایب نمایشگر لمسی
شاید خیلی سخت باشد که بتوان عیبی از نمایشگر لمسی گرفت. بااینحال، یکی از مهمترین ویژگیهایی که شاید برخی از افراد ترجیح دهند از نمایشگر لمسی استفاده نکنند، قیمت نسبتا بالای آن است. البته توجه داشته باشید که این قیمت نسبت به ویژگیهای بسیار کاربردی که ارائه میدهد، کاملا ارزشش را دارد.
مقایسه برد هوشمند با مانیتور لمسی
فشار بر بودجه مدارس به این معنی است که هزینه های مربوط به اقلام با ارزش بالا در معرض نظارت روزافزون قرار می گیرد. تنوع گزینهها برای فناوری آموزشی بسیار زیاد است، و اطمینان از قرار گرفتن سختافزار صحیح در کلاس های آموزشی، جزء اساسی طراحی مؤثر مدرسه است. این راهنمای کوتاه کمک میکند تا حدس و گمان را از انتخاب بین برد هوشمند تعاملی و نمایشگر لمسی تعاملی حذف کنید و از نصب تجهیزات مناسب در فضای آموزشی خاص خود اطمینان حاصل نمایید.
- عملکرد و قابلیت استفاده
اولین و شاید مهمترین جنبه این دو سیستم، عملکرد است. اهداف دو فناوری متفاوت بسیار اندک است. هدف از طراحی و ساخت هر دو سیستم این است که دانش آموزان را با مطالب آموزشی جذاب درگیر کنند، آنها را مشتاق به محتوای درس کنند و تعامل با همکلاسی ها و موضوع درسی را افزایش دهند. نایشگرهای لمسی و تخته های هوشمند برای تسهیل یادگیری افراد طراحی شده اند. در هر دو مورد، منابع را می توان به راحتی برای تماشاگران نمایش داد.
اما روش تعامل، اولین تفاوت عمده بین این دو سیستم را برجسته می کند. یک برد هوشمند تعاملی از یک خودکار نشانگر تخته سفید الکترونیکی استفاده می کند، سیستمی که به موجب آن لمس صفحه با خودکار نشانگر مکان نما را حرکت می دهد و به عنوان رابط بین کاربر و صفحه نمایش عمل می کند. این نقطه ریز امکان حرکات بسیار دقیق را فراهم می کند، که برای مشخص کردن مناطق کوچک روی صفحه بسیار عالی است و قابلیت هایی مانند قلم به کاربر این امکان را می دهد که روی تخته همانند گذشته به سبک یک تخته گچی قدیمی، بنویسد.
در مقابل، نمایشگر لمسی تعاملی، دارای سطح خازنی است. این بدان معناست که مانیتور لمسی برای برقراری ارتباط بین انسان و کامپیوتر به بار الکتریکی پوست انسان متکی است. بدون نیاز به یک قلم مخصوص تخته، به سادگی به سطح اشاره کنید و آن را کنار بزنید تا از عملکردها و قابلیت های تعاملی استفاده کنید. از نظر قابلیت استفاده، این سیستم دارای مزیت است، اما سازش کاهش دقت است. سطح بزرگتر در تماس با صفحه نمایش به این معنی است که تعیین نواحی کوچکتر نمایشگر دشوارتر است، و در حالی که حاشیه نویسی نمودارها و نقاشی ها با استفاده از انگشت مشکلی ندارد، هیچ راهی وجود ندارد که بتوان از این سیستم برای مدت طولانی تری برای «دست نویسی» استفاده کرد.
- تنظیمات
مزیت بزرگ مانیتور لمسی نسبت به برد هوشمند، توانایی آن در خود کالیبره کردن است. بردهای هوشمند فقط نسبت به آخرین کالیبراسیون و تنظیمات وارد شده، دقیق هستند، و شاید نیاز به کالیبراسیون مداوم، می تواند آزاردهنده باشد.
- پشتیبانی سخت افزاری و نرم افزاری
بررسی سازگاری فناوری و پشتیبانی از سایر دستگاه ها، مهم است. طیف گستردهای از افزونهها و آپشن ها برای هر دو برد هوشمند و نمایشگر لمسیدر دسترس هستند. بنابراین در ابتدا بررسی کنید که هریک از این دستگاه ها چه ویژگی ها و راه های ارتباطی با سایر دستگاه های هوشمند مانند لپ تاپ، موبایل و… را دارند و به چه سختافزار و نرمافزاری دسترسی دارند، و بعد اقدام به انتخاب آنها با توجه به فضای آموزشی خود بکنید.
جمع بندی: مانند تمام عناصر طراحی کلاس درس، تصمیم نهایی باید حول محور این باشد که دقیقاً مشخص شود که این سیستم ها برای چه چیزی استفاده میشود و چه کسی بیشتر از آن استفاده میکند. اگر سهولت دسترسی و تعامل کلیدی است، نمایشگر لمسی شاید بهترین گزینه باشد. . اما اگر دقت و حساسیت مهم است، ممکن است انتخاب یک برد هوشمند تعاملی معقول تر باشد.